Vegetarische hamburger van Buffino
Een heerlijke, plantaardige optie boordevol smaak en textuur. Deze vegetarische hamburger van Buffino grill je kort op de Yakiniku grill. Das lekker snel natuurlijk, maar het mooiste is misschien wel de marinade: aromatisch en kruidig dankzij gember en cajunkruiden. Probeer maar eens!
420 kcal
240 min. wachten + 25 min. bereiden
pittig
Ingrediënten
voor 2 personen
2 x 150 g | Buffino-burgers |
110 ml | bietensap |
50 g | cajunkruiden |
50 ml | gembersiroop |
1 bol | buratta |
4 plakken | brioche brood |
1 | little gem sla |
6 | padrón pepers |
snufje | maldon zout |
40 g | crispy chili olie |
100 g | Kewpie Wasabi mayo |
Dit heb je nodig
- Yakiniku grill
Bereiding
- Verwarm de Yakiniku (of vergelijkbare) grill voor op 350 graden.
- Meng het bietensap met de cajunkruiden en gembersiroop goed door elkaar tot een marinade.
- Leg de Buffino-burgers in de bietenmarinade voor zo’n 4 uur (let op, de burgers moeten goed onder staan).
- Nadat de burgers 4 uur zijn gemarineerd, snijd je 4 plakken brioche brood en grill deze samen met de burgers kort aan tot dat beiden mooi bruin gekleurd zijn.
- Grill de padrón peper om en om mooi bruin en zout het na met maldon zout.
- Snijd ondertussen de buratta door de helft en leg een paar mooie blaadjes little gem apart.
- Meng 40 gram chili olie met 100 gram kewpie mayonaise en stop het in een spuitzak.
De opbouw van het broodje is als volgt:
Leg een plak brioche brood op het bord en leg daarop de blaadjes little gem sla en twee door de helft gesneden padrón pepers. Hier bovenop gaat de Buffino-burger (rechtstreeks van de grill) daar bovenop de buratta en de chili mayonaise. Als laatste een plak brioche brood erop en genieten maar!
Probeer deze recepten ook eens…
Malse shortribs van waterbuffel
Dit buffelvlees staat bekend om zijn diepe, rijke smaak en een stevige textuur die door langzame bereiding boterzacht wordt. Perfect als culinair pronkstuk bij een exclusief diner of een luxe barbecue. Serveer hem met coleslaw en groene aspergetips voor extra veel...