Malse shortribs van waterbuffel
Dit buffelvlees staat bekend om zijn diepe, rijke smaak en een stevige textuur die door langzame bereiding boterzacht wordt. Perfect als culinair pronkstuk bij een exclusief diner of een luxe barbecue. Serveer hem met coleslaw en groene aspergetips voor extra veel smaak.
395 kcal
24 uur wachten + 45 min. bereiden
pittig
Ingrediënten
voor 2 personen
1 kg | Buffel shortribs |
6 | groene aspergetips |
Marinade | |
---|---|
50 g | bruine basterdsuiker |
50 g | paprikapoeder |
10 g | zout |
10 g | peper grof gemalen |
25 g | cayennepeper |
Aflakken | |
100 g | honing |
100 g | chilisaus pittig |
100 g | vissaus |
100 g | sojasaus |
Coleslaw | |
150 g | witte kool |
150 g | rode kool |
150 g | wortel julienne |
150 g | Kewpie Wasabi mayo |
snufje | zout en peper |
Dit heb je nodig
- Vleesthermometer
- Vacuümzak
- Yakiniku grill
- Kwastje
Bereiding
Shortribs
- Verwarm een warm waterbad voor op ca. 74 graden met een sous-vide stick.
- Meng alle kruiden voor de marinade goed door elkaar en kruid de shortribs.
- Trek na het kruiden de shortribs vacuüm in een zak en gaar ze in het waterbad gedurende 24 uur.
- Haal, na 24 uur garen, de ribs uit de vacuümzak en grill ze op een Yakiniku grill (of vergelijkbaar) van 350 graden.
- Meng de ingrediënten voor het aflakken en lak vervolgens het vlees tijdens het draaien regelmatig, totdat er een mooi krokant en gekarameliseerd laagje ontstaat.
- Snijd de ribs van het bot voor serveren.
Coleslaw
- Snijd de witte en rode kool flinterdun en meng met de julienne gesneden wortel.
- Voeg de wasabi mayonaise toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de coleslaw met groene aspergetips en de malse shortribs van waterbuffel.
Probeer deze recepten ook eens…
Vegetarische hamburger van Buffino
Een heerlijke, plantaardige optie boordevol smaak en textuur. Deze vegetarische hamburger van Buffino grill je kort op de Yakiniku grill. Das lekker snel natuurlijk, maar het mooiste is misschien wel de marinade: aromatisch en kruidig dankzij gember en cajunkruiden....